Bespaartips voor jouw woning in Laak

 • Gepubliceerd
 • 3 minuten gelezen

Bespaartips voor jouw woning in Laak

Iedereen wil besparen op zijn energierekening. Hoe je dit het beste kunt doen verschilt per huis. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het bouwjaar, en de maatregelen die bijvoorbeeld een vorige bewoner al heeft genomen. In deze blog zoomen we in op de wijk Laak in Den Haag. We kijken naar het soort woningen in deze wijk, en hoe deze woningen over het algemeen het beste verduurzaamd kunnen worden.

 

De woningen in Laak

De meeste woningen in Laak zijn gebouwd tussen 1925 en 1950. Woningen die gebouwd zijn in deze periode voldoen vaak aan de volgende kenmerken:

 • Ondiepe en niet geïsoleerde spouwmuren
 • Niet geïsoleerde houten vloeren
 • Niet geïsoleerd pannendak met houten dakschot of een plat dak zonder isolatie
 • Enkel glas
 • Verouderd CV systeem

Vaak is er door de jaren heen al hier en daar iets aangepast om de isolatie van een woning te verbeteren. Helaas zijn deze aanpassingen vaak ook alweer verouderd.

Bijna driekwart van de woningen in Laak heeft een energielabel dat lager is dan A. Maar liefst 24,1% heeft zelfs energielabel G, het laagst mogelijke energielabel. Veel ruimte voor verbetering en verduurzaming dus!

 

Het verduurzamen van woningen in Laak

Om je woning in Laak toch te verduurzamen en zo te besparen op je energierekening kun je verschillende maatregelen nemen zoals:

 • Spouwmuurisolatie
  Als je spouwmuur diep genoeg is kun je spouwmuurisolatie aanbrengen. Is jouw spouwmuur niet diep genoeg? Dan kun je ook nog binnen- of buitengevel isolatie aanbrengen.
 • Dubbel glas
  Door te kiezen voor HR++ of Triple glas kun je veel geld besparen. HR++ glas kun je aanbrengen in bestaande kozijnen, als deze nog goed genoeg zijn. Moet je je kozijnen vervangen? Kies dan voor Triple glas. Dit glas isoleert nog nét een stukje beter, maar kan niet aangebracht worden in bestaande kozijnen.
 • Dakisolatie
  Het aanbrengen van dakisolatie kan veel extra wooncomfort opleveren, en bespaart een hoop gas op je energierekening.
 • Vloerisolatie
  Heb je een niet geïsoleerde kruipruimte in je woning, dan is het aanbrengen van vloerisolatie een grote winst. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie. Bij een kruipruimte van minimaal 35cm diep kun je vloerisolatie laten aanbrengen. Is je kruipruimte hiervoor niet diep genoeg? Dan kun je overwegen om bodemisolatie te plaatsen.

 

Begin met verduurzamen

Deze algemene bespaartips voor de woningen in Laak zijn een goed oriëntatiepunt. Maar wil je precies weten welke besparing het beste werkt voor jouw woning? Gebruik dan onze bespaarcheck. Hier zie je direct hoeveel jij kunt besparen op je energierekening. Ook zie je hoelang het duurt voor je de investering van je maatregelen hebt terugverdient en of je in aanmerking komt voor subsidie. Heb je hier extra hulp bij nodig? Er zijn energiecoaches beschikbaar die je kunnen helpen met het invullen van de bespaartool.

Geef een reactie