Hoe werkt Bespaargroen?

Ons doel is om het verduurzamen van jouw woning eenvoudig en overzichtelijk te maken. Dit doen we in 3 stappen. Eerst doorloop je onze bespaarcheck, vervolgens kun je via ons platform offertes aanvragen bij aannemers uit jouw buurt. Daarna helpen wij je met het aanvragen van subsidie, en eventueel financiering. In elke stap krijg je dus ondersteuning vanuit Bespaargroen, en ook nog eens helemaal gratis! Zo maken we verduurzamen voor iedereen overzichtelijk en bereikbaar. 

We lichten de verschillende stappen graag verder voor je toe, zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.

Stap 1

Bespaarcheck

Bij onze bespaarcheck vul je jouw postcode en huisnummer in. Op basis hiervan kunnen we gegevens ophalen over jouw woning, zoals het energielabel, het type woning en of het een huur- of koopwoning is. Vervolgens kun je de door ons vooraf ingevulde gegevens aanpassen of aanvullen. Zo kunnen we zo precies mogelijk bepalen welke besparende maatregelen voor jou relevant zijn. Aan het einde van de bespaarcheck ontvang je een advies met de beste besparing voor jouw woning. Ook zie je direct hoeveel subsidie je op deze besparende maatregel kunt krijgen en hoe lang je netto terugverdientijd is.

Stap 2

Offerteaanvragen

Op de pagina met de uitslag van jouw bespaarcheck kun je direct vrijblijvende offertes aanvragen bij aannemers uit jouw buurt. De aannemers ontvangen via Bespaargroen een melding van jouw offerteaanvraag en hebben 7 dagen de tijd om de offerte naar jou te versturen. Jij krijgt per mail offertes van alle relevante aannemers, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen! Accepteer je één van de offertes? Dan helpen we je verder met subsidie en financiering in de volgende stap.

Stap 3

Subsidie en financiering

Voor het aanvragen van subsidie en financiering op je besparende maatregelen heb je de offerte van je aannemer nodig. Dit proces kun je dus pas opstarten na het accepteren van een offerte van een aannemer. Je kunt onze browserextensie (Chrome) downloaden, maar we kunnen je ook persoonlijk helpen met het aanvragen van subsidie en financiering. Er zijn landelijke subsidies beschikbaar, maar soms heeft jouw provincie of gemeente ook lokale subsidies beschikbaar. Via het Warmtefonds kun je voordelig (en soms zelfs helemaal gratis) geld lenen voor het uitvoeren van verduurzamende maatregelen. Voor meer informatie over de financieringsmogelijkheden kun je onze pagina hierover bekijken.

Meer weten?

Heb je nog vragen over onze werkwijze of onze bespaarcheck? We helpen je graag. Neem contact met ons op of bekijk onze veelgestelde vragen.