Financiering en subsidie

Het verduurzamen van je woning kan er voor zorgen dat je veel geld kunt besparen. Of het nu gaat om een besparing op de energiekosten door zonnepanelen, of een besparing op de gaskosten door isolatie, verduurzamen in voor iedereen rendabel. Vaak vraagt verduurzamen alleen wel om een eigen investering. Het kost je dus geld, voordat het geld gaat opleveren. Heb je zelf de financiele mogelijkheden om je huis te verduurzamen, dan tref je het. Heb je die mogelijkheden niet, dan zijn er gelukkig andere opties. Sterker nog, er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat je zelfs in de bijstand in staat wordt gesteld om je woning kunt verduurzamen. Hoe? Lees vooral verder…

Energiebespaarlening van het Warmtefonds

Het Warmtefonds biedt voor bijna iedere Nederlander de mogelijkheid om geld te lening voor het uitvoeren van verduurzamende maatregelen. Afhankelijk van jouw financiële situatie kun je minimaal €1.000 en maximaal €25.000 lenen. Hoeveel je precies kunt lenen is afhankelijk van je inkomen. Zelfs met een BKR registratie kom je vaak in aanmerking voor een lening bij het warmtefonds. Je kunt in ieder geval nooit meer lenen dan het bedrag van de verduurzamende maatregel die je laat uitvoeren. Afhankelijk van jouw financiële situatie is kan deze lening zelfs helemaal rentevrij, en tot 5 jaar lang aflossingsvrij zijn.

Subsidies voor het verduurzamen van je woning
Contact opnemen met Bespaargroen

Subsidie op verduurzamende maatregelen

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor verduurzamende maatregelen. Je kunt kijken naar landelijke subsidieregelingen, maar vaak zijn er ook regionaal of lokaal subsidies beschikbaar. Je moet deze subsidies aanvragen, maar dit kan pas nadat je de verduurzamende maatregelen hebt uitgevoerd. Je moet het bedrag dus eerst zelf voorschieten. Hierbij kan de energiebespaarlening van het Warmtefonds van pas komen als je zelf de financiële middelen niet hebt. In onze bespaarcheck nemen we het grootste deel van deze subsidieregelingen mee in de uitslag. Zo zie je gelijk welk deel van je investering je als subsidie kunt aanvragen. Ook helpen we je bij het aanvragen van de subsidie, zo weet je zeker dat er niets misgaat bij de aanvraag.

Hulp bij je subsidie- en financieringsaanvraag

Als je de bespaarcheck van Bespaargroen doorloopt en offertes aanvraagt via ons platform kunnen wij je helpen bij het aanvragen van subsidie en financiering. Je kunt hiervoor onze browserextensie (Chrome) downloaden, maar we kunnen je ook persoonlijk helpen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op, of bekijk onze veelgestelde vragen.