Wil jij ook impact maken?

Samen de woningmarkt in Nederland verduurzamen.

Bij Bespaargroen willen we álle Nederlanders in staat stellen om hun woning op een eenvoudige en toegankelijke manier te verduurzamen. Door objectief advies te geven, subsidie-tooling te ontwikkelen en de arbeidscapaciteit van installateurs te vergroten. We dragen daarmee bij aan een klimaatbestendige wereld voor toekomstige generaties.

De emissie van Nederlandse huishoudens moet drastisch omlaag.

Te veel Co2-uitstoot zorgt voor opwarming van de aarde, waardoor het klimaat verandert. Dit veroorzaakt schade aan zowel natuur, dier en mens. Wie het heeft over de impact op het milieu denkt niet direct aan de energie die thuis gebruikt wordt. of verloren gaat. 19% van alle uitstoot wordt echter veroorzaakt door het energie dat we daar verbruiken.  

Het is daarom belangrijk dat we onze levenswijze en energievoorziening verduurzamen. Dat betekent fossiele energiebronnen verbannen en beter gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en water. Wanneer we zuiniger omgaan met energie, door minder te verbruiken en hetgeen dat we verbruiken zelf op te wekken, kunnen wij samen de klimaatproblematiek aan.

Samen maken we verduurzamen toegankelijk voor iedereen.

Met Bespaargroen maken we verduurzamen gemakkelijker en dragen we bij aan een eerlijke energietransitie voor heel Nederland. Niemand uitgezonderd. We maken verduurzamen gemakkelijker, efficiënter en inclusiever. Daarbij benutten we op een optimale manier het bestaande beleid en zetten we volop in op lokale inkoop.   

Hoe ziet dat er in grote lijnen uit?

 • Onze tool berekent op basis van de meest basale woninggegevens de beste verduurzamende maatregel. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het energieverbruik en het budget van de eindgebruiker.  
 • Ons systeem zoekt (lokale) installateurs wiens diensten aansluiten bij de vraag van de klant.   
 • We helpen de eindgebruiker met het aanvragen van subsidies bij zowel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als bij de gemeente zelf. 

Wat ons anders maakt:

 • Naast het feit dat wij ons richten op het verduurzamen van woningen, maken wij ook de meest ingewikkelde zaken makkelijk. Dit betekent dat onze gebruikers niet hoeven te zoeken naar informatie op verschillende websites van de overheid, aangezien wij alle informatie op ons platform hebben verzameld. 
 • Wij maken verduurzamen voor iedere Nederlander toegankelijk. Niet alleen voor woningeigenaren, maar ook voor huurders.
 • Wij passen ons aanbod aan op het budget van de gebruiker. Wij begrijpen dat niet iedereen dezelfde financiële mogelijkheden heeft, daarom bieden wij verschillende opties aan die passen bij verschillende budgetten. 
 • We werken aan een koppeling met het warmtefonds om daar geautomatiseerd een rentevrije lening aan te vragen die voor praktisch iedere Nederlander beschikbaar is.
 • Wij werken samen met verschillende lokale installateurs. Zij helpen ons bij het verduurzamen van de woningen. 
 • Wij zijn fan van BIO-based materialen. Installateurs/aannemers die dat kunnen leveren krijgen een streepje voor.

Wij werken aan het versimpelen van de energietransitie voor zij die het meeste last hebben van energiearmoede en moeite ervaren rondom het aanvragen van beschikbare subsidies en gunstige financieringen. We zoeken strategische partners die in ons willen investeren zodat we op hoog tempo kunnen blijven bouwen aan de onderstaande ontwikkelingen:

 • Geautomatiseerd aanvraagproces bij het warmtefonds
 • AI die onze subsidie tooling geautomatiseerd up-to-date houdt en het mogelijk maakt in iedere gemeente maatwerk te leveren. 
 • Verbeterde UX voor zowel eindgebruiker als installateur/aannemer
 • Een werkend verdienmodel gebaseerd op aantoonbare tijdsbesparing bij aannemer/installateur.

Onderstaande artikelen benadrukken het belang van Bespaargroen